У Општој болници Лозница је у среду 27.04.2022. године, испред хируршко – гинеколошког блока, организована конференција за медије поводом набавке новог санитетског возила.

В.д. директора болнице Др Милан Тодоровић је присутним медијима рекао да је 12. марта у Београду, присуствовао примопредаји санитетских возила за здравствене центре у Србији. Тада је укупно  329 најмодернијих и најсавременије опремљених возила, додељено здравственим центрима у Србији.

Примопредаји санитетских возила присуствовали су премијерка Ана Брнабић, министар здравља Златибор Лончар и директори здравствених установа које добијају нова возила.

Др Тодоровић се захвалио Министарству здравља које је максимално изашло у сусрет ОБ Лозница и после великог пожара који се десио у кругу болнице у јулу 2021. године, када су изгорела три санитета и једно путничко возило, ОБ Лозница је добила два, а сада и ово санитетско возило чиме ће превоз пацијената бити подигнут на виши ниво сигурности. Истакао је ткђ. да је ово у историји здравства Србије највећи број санитетских возила који је набављен. Возило је опремљено свом пратећом опремом неопходном за безбедан транспорт пацијената.

Локалне медијске куће: ТВ Подриње, ТВ Лотел, Лозничке новости, Портали: Лозница инфо и Инфо Ло,  су се одазвале позиву и забележиле овај догађај.