У суботу 04.06.2022. године преминуо je др Борислав Кошчица, неуропсихијатар у пензији.

Комеморативна седница биће одржана у понедељак 06.06.2022. у 12 часова у сали за едукацију Опште болнице Лозница.

Сахрана је у уторак у 12 часова на гробљу у Лозници.

Др Кошчица ће остати упамћен као познати неуропсихијатар који је деценијама имао водећу улогу у овој области лозничког здравства.

Др Боро Кошчица   рођен је у Босанском Грахову 3. јануара 1937. године од оца Душана и мајке Љубице. 4 разреда основне школе завршио је у Босанском Грахову, а затим се 1948. године досељава са родитељима у Бању Ковиљачу и даље школовање наставља у Бањи Ковиљачи, Гимназију је заршио у Лозници, медицински факултет у Београду завршава 1963. године.

По завршетку факултетат краће време радио је у Шапцу, о од 1965. године долази у Лозницу и у тадашњем здравственом центру раду у служби медицине рада.

  1. године прелази на одељење неуропсихијатрије , на којем је радио само др Милан Јовановић, неуропсихијатар.

Др Кошчица се са др Радованом Бањанцем и др Миланом Јовановићем сматрају оснивачима одељења неуропсихијатрије у Лозници.
1973. године завршава специјализацју из неуропсихијатрије, а по раздвајању неурологије и психијатрије 1995. године остаје да ради на одељењу психијатрије све до пензије а, био је ангажован и из пензије да ради због потребе службе.

Иза себе је оставио супругу Милицу, сина Небојшу, начелника Одељења психијатрије наше болнице,  и унука Јована.

Докторови савети су  били незаборавни јер је у њих било уденуто, не само дубоко познавање наше нарави и нашег колективног менталитета, него и познавање савремених збивања, имао је тако невероватан дар да лечи и без лекова, увек отворених врата за све Лозничане којима је била потребна његова помоћ.