Дечије одељење Опште болнице Лозница добило је донацију у износу од 2000 еура од пацијенткиње која је желела да остане анонимна.

Наиме, унуче пацијенткиње је било на хоспитализацији на дечијем одељењу, пацијенткиња је у знак захвалности особљу, болници донирала новац.

За тај новац, уз додати потрeбни износ болнице,  купљен  је Спирометар марке MIRSpirolab.

По речима начелнице одељења др Драгице Кулић, педијатра пулмолога , на дечијем одељењу стари спирометар био је ван функције више од годину дана. Нов спирометар ће у многоме подићи ниво квалитета здравствених услуга на одељењу. Захваљујући овој донацији пулмолошка амбуланта поново ради по свим стандардима пулмолошке праксе.Пре епидемије Корона вирусом пулмолошка амбуланта је примала око 25 пацијената седмично.Апаратом се мери плућна функција, односно запремина и капацитет плућа, може се одредити који је стадијум болести.

Др Кулић се захваљује и управи болнице на челу са др Миланом Тодоровићем,вд директором јер су изашли  у сусрет и набавили турбине за спирометар за једнократну употребу, што је по свим хигијенским стандардима.

Донаторка је раније купила 3 инхалатора, 22 пулсна оксиметра и неколико топломера.

Др Кулић се захваљује донаторки  на овом дивном гесту.