Деманти на нетачне наводе изнете у тексту портала Н1 а везане за фотографију која је наводно објављена из болесничке собе Здравственог центра Лозница  21.11.2023.

Најоштрије осуђујемо пласирање неистинитих информација везаних за нашу установу које су објављене на порталу Н1. Фотографија болесничке собе са наводним погледом на стадион је чиста фотомонтажа, јер је то фотографија ( собе)  настала у неком ранијем периоду. Такође, то није соба са одељења која  припадају хируршко гинеколошком блоку који има поглед на стадион ( како се наводи у објави). Наведена објава искључиво има политичку конотацију у  сврху дискредитације  свега доброг и лепог што је урађено у нашем граду, а  у циљу истинитог информисања јавности  износимо следеће чињенице:

У здравство лозничког краја никад није више улагано него у последњих неколико  година. Захваљујући подршци пре свега Председника Републике Србије Александра Вучића и уз велико залагање и помоћ градоначелника Лознице Видоја Петровића и градског руководства  после 30 година започела је велика реконструкција зграда у оквиру комплекса наше установе и изграђен Хируршко-гинеколошки блок.  Град је обезбедио  Пројектну документацију за објекте, а Министарство за јавна улагања Владе РС је обезбедило средства за реконструкцију и адаптацију грађевинских објеката, зграда интерног и грудног одељења, психијатрије и новог хируршког блока  са 6.250 квадратних метара,  седам операционих сала, међу којима ће бити  и ангио-сала, коју установа до сада није имала.

Држава је уложила  и  9,3 милиона евра у набавку опреме, за нови хируршки блок као и сва одељења Здравственог центра Лозница. Најсавременија опрема се сукцесивно допрема и инсталира, а наша установа добиће и магнетну резонанцу.

На основу одлуке  Владе РС посао на неодређено време је ових дана  добило 90 младих радника, највише здравственог особља али и немедицинског који су били ангажовани у време пандемије корона вируса, и на тај  начин смо добили вредне и пожртвоване раднике који ће допринети бржем и квалитетнијем раду наше установе.

У следећој години креће и последња фаза реконструкције наше установе, након чега ће Лозница имати један од најсавременијих здравствених центара у Србији.

Апелујемо на новинаре и медијске куће  да јавности презентују само проверене и тачне информације,  свакоме стојимо на располагању да дође у нашу установу и увери се у реално стање ствари, а другима нека је на част када износе неистините и лажи.

У прилогу саопштења су и слике са одељења која гледају на стадион (дакле одељења у којима бораве пацијенти), као и из зграде хируршко-гинеколошког блока.