У Здравственом центру Лозница 14. новембра свечано је обележена лекарска слава Свети Врачи уз ломљење славског колача.

Званице је поздравила  др Јадранка Маринковић в.вдиректор Здравственог центар Лозница представила своје  помоћнике др Кристијану Илић, помоћника директора за секундарни ниво и др Жељка Дишића, помоћника за примарни ниво здравствене заштите.

Том приликом је изјавила:  захваљујем се  председнику Републике Србије Александру Вучићу и Влади Републике Србије што су одвојили значајна средства за изградњу Хируршко-гинеколошког блока као и реконструкцију постојећих објеката. Улагања у нашу установу су огромна: завршена реконструкција три одељења ОБ Лозница ( интерног, грудног и психијатрије), изградња новог ХГ блока и котларнице на дрвену сечку- завршен пројекат . Вредност 1,8 милијарди динара. Финансирање из  Буџета Републике Србије и будзет града (израда пројектне документације и надзор 36,1 милион динара). Наставак реконструкције ОБ Лозница- Пројекат у току, реконструкција постојећег хируршког блока, Инфективног одељења, Одељења патологије, одељња физикалне медицине, Педијатрије, зграде поликлинике. Вредност: 4 милијраде динара. Финансирање из Буџета РС.

Испорука медицинске дијагностичке опреме за Општу болницу Лозница- у токУ. Вредност: 9,3 милиона еура. Финансирање из Буџета РС. Планирана је сукцесивна испорука опреме

Захваљујемо се посебно градоначелнику Лознице господину Видоју Петровићу и градској управи града Лозница на несебичној помоћи и подршци у раду.

За потребне лечења наших суграђана у Дому здравља „Др Миленко Марин“из будзета града је у претходном периоду уложено 133 милиона  динара и то за: Реконструкција објекта здравствене станице у Лешници- Завршен пројекат. Вредност: 57.451.498,00 динара. Финансирање Буџет РС. Површина објекта : 405,98 м2,  а површина парцеле 1 611, 67 м2, 5 санитетских возила, 4 комби возила за превоз дијализираних лица, 3 путничка аутомобила за превоз здравствених радника на терену, Један 4 Д ултразвук ии два 2 Д ултразвука, Дгитални апарат за стоматологију и рендген, 2 аутоклава, набавку медицинске опреме ( 2 зубарске столице, 2 комада лабораторијске центрифуге, ЕКГ апарат, лабораторијски микроскоп, средства за имобилизацију, аспиратор..), Гасификацију котларнице у ЗЦ Лешница, Реконструкцију медицине рада, Прикључак на даљинско грејање, Опрему за вешерај, Набавку рачунарске опреме

Хвала вам свима сто сте данас са нама да заједно обележимо нашу лекарску свете Враче Козму и Дамјана.

Данас је и разлог да славимо спајање Опште  болнице и Дома здравља у једну целину- Здравствени центар Лозница који има  1273 запослених, а од тог броја 244 лекара

Колегама поручујем да смо заједно ту да  радимо за добробит нашег народа а да се  што више  међусобно уважавамо. Данас бити доктор није само занимање, то је заправо стил живота. И управо данас је прилика да се окупимо и прославимо наше свеце, заштитнике наше професије и да на тај начин развијамо дух заједништва међу нама.

Моји сарадници, др Кристијана  и др Зељко Дишић,  трудићемо се да квалитет  пружања здравствених услуга подигнемо на виши ниво. Трудићемо се да одржимо и унапредимо све расположиве капацитете и кадрове, а свакако и техничку опремљеност.

Свим колегама лекарима, свим здравственим радницима, од срца честитам славу, уз жељу да будемо поносни на привилегију да се бавимо овом хуманом професијом- изјавила је у обраћању др Јадранка Маринковић в.д. директорка.

После ломљења колача уприличен је  коктел.