У Општој болници Лозница јуче (30. децембар) је одржана j-opsta-bolnica2новогодишња свечана седница на коме је др Милан Тодоровић, вд директор установе, пожелео  да у наредном периоду овде буду бољи услови рада, бољи животни стандард, а да пацијенти буду задовољни пруженим услугама.

Директор је истакао да је 2019. година била тешка за Општу болницу, посебно због започете реконструкције објеката због чега се радило под ”отежаним условима, са смањеним простором и бројем постеља”.

– Комбиновали смо на најбољи могући начин, а медицински кадар је у таквим условима радио уз максималну пожртвованост. Резултате тога труда очекујемо захваљујући подршци и локалне самоуправе и Министарства здравља, да у наредном периоду добијемо нове просторије за рад, уз савремену опрему. То ће олакшати рад лекара, квалитетног медицинског кадра са којим располажемо на опште задовољство наших пацијената.

Према директоровим речима, новцем Министарства здравља, а то је око седам милиона динара, набављено је доста опреме, из донација су добијена два милиона, а вредност грађевинских радова на три објекта, чија реконструкција је у току, је око 420 милиона динара. Новцем добијеним од Министарства правде купљен је ултразвук за Одељење гинекологије у вредности од четири милиона динара и у установи очекују да стигне непосредно после Божића. Др Тодоровић је истакао да је  у претходном периоду Општа болница примила дванаест лекара у стални радни однос, 21 медицинску сестру и техничара као и пет помоћних радника, а да је лозничко породилиште добило награду као једно од 15 најбољих у Србији на основу националног истраживања ’’Каква су нам породилишта’’ рађеног на родитељском порталу Инфо бебац.