vekicДржавни секретар у Министарству здравља проф. др Берислав Векић обишао је Општу болницу у Лозници и разговарао са менаџментом болнице на челу са новом дитекторком др Миром Вучетић.

Општа болница Лозница обезбеђује здравствену заштиту за око 145.000 становника Посавског и Подрињског региона.

“Министарство здравља је прошле године овој болници обезбедило Видео ендоскопски ланац, један Ортопедски операциони сто и новчана средства за реконструкцију објекта за палијативну негу. Укупна вредност набављене опреме и обезбеђених финансијских средстава је око 13 милиона динара. И Норвешка влада је преко Министарства здравља донирала је мобилни рендген апарат изузетне вредности, која је овој здравственој установи велика помоћ око додатних дијагностичких и оперативних процедура, а намењен је општој хирургији и ортопедији.” -рекао је проф. др Берислав Векић.

У разговору са директорком болнице и њеним тимом државни секретар се упознао са свим проблемима са којима се суочава Општа болница.

Најважнији проблеми које је потребно што пре решавати је набавка новог скенера. Стари скенер није у функцији последњих пет година, а ургетно је потребно решити питање централне стерилизације која је стара 20 година и последњих година се много новаца улаже за учесталу поправку.

Државни секретар је након обиласка болнице истакао да ће Министарство здравља и даље подржавати и помагати Општу болницу у Лозници у границима финансијских могућности са којима Министарство буде располагало, а по утврђеним приоритетима. Истакнута је потреба активног учешћа менаџмента болнице око проналажења донатора као и припреме пројеката за прекограничну сарадњу и коришћење ИПА претприступних фондова.