IMG_5244Савез удружења здравствених радника Србије, Друштво санитарних инжењера и техничара Србије и санитарно-еколошки инжењери и техничари Опште болнице Лозница 1. и 2. Априла 2016. године организовали су  у Крупњу Домаћи курс I категорије под називом „Здрава храна –дуг живот“.

 

ПРИМ.ДР ЗОРАН ПАНАЈОТОВИЋ , ПОМОЋНИК МИНИСТРА ЗДРАВЉА ЗА САНИТАРНИ НАДЗОР  је присуствовао скупу а такође и велики број санитарних инспектора, инжењера и техничара из читаве Србије. Гости су били и из Црне Горе и  Словеније.

Поздравну реч су упутили: Др Радован Дивнић, заменик градоначелника Лознице, др Мира Вучетић, в.д. директора Опште болнице Лозница и Раденка Ћираковић председница удружења здравствених радника Лозница. Др Вучетић је истакла значај улоге санитарне струке у здравству и позвала све присутне да следећи скуп буде у Лозници.

Предавања су одржали Прим др Зоран Панајотовић, помоћник министра здравља на тему: „Болести узроковане неправилном исхраном“, Мирјана  Вељковић, дипл.инж.технол.; Министарство здравља, на тему „Прaвилнa и здрaвa исхрaнa“,  Др Сци Раша Миланов, Министарство здравља на тему „Услови за производњу и промет безбедне хране“.

Предавачи из Опште болнице Лозница су били: Прим. др Славица Петровић Тадић, са темама: „Хроничне незаразне болести код ученика основних школа“ и „ Значај исхране у примарној превенцији болести“, Надица Полић, санитарно еколошки инжењер,специјалиста“ са темом  „Исхрана као најважнији фактор за очување дуговечности“ и Драгана Васиљевић санитарно еколошки инжењер,специјалиста, са темом „Утицај спољних фактора на безбедност хране и заштиту животне средине“.

У суботу је организована посета Манастиру  Троноша а потом Тршићу и Вуковој  кући.