Поводом завршетка Другог пројекта развоја здравства Србије (ДПРЗС) Министарства здравља, у Београду је одржана завршна конференција на којој су, у присуству министарке здравља проф. др Данице Грујичић,  представника Светске банке (СБ), Светске здравствене организације (СЗО), Делегације ЕУ у Србији и других међународних организација, као и представника великог броја здравствених установа наше земље, представљени остварени резултати и реализоване активности у периоду 2015 – 2022. година. У име Опште болнице Лозница завршној конференцији присуствовао је в.д. директор др Милан Тодорoвић.

Министарка здравља проф. др Даница Грујичић истакла је „да смо захваљујући овом пројекту који стрпљиво спроводимо 7 година, захваљујући наменском кредиту Светске банке од 54 милиона евра, били у могућности да најзад усвојимо стандарде једног сређеног здравственог система – да отпоченемо дигитализацију уводећи електронски рецепт,  да увођењем информационих система стандардизујемо ниво здравствене услуге, да уведемо правилнике о квалитету тих услуга, да се ухватимо у коштац са проблемом претераног коришћења антибиотика, да најзад утврдимо реалну цену коштања здравствене услуге – тзв.национални костинг, да ефикасно користимо и пројектујемо мрежу здравствених установа. Овај пројекат нам је, на крају, помогао и да дођемо до најрањивијих категорија нашег друштва и да њима пружимо руку здравствених радника – човек у белом мантилу сада је још доступнији старима, младима, пацијентима који болују од канцера, људима са посебним потребама, Ромима…“

Посебно је истакнуто да је у оквиру ДПРЗС набављено и инсталирано 12 технолошки најсавременијих линеарних акцелератора (апарата за зрачну терапију) за пет онколошких центара (Београд, Сремска Каменица, Ниш, Крагујевац и Кладово), што је значајно повећало ниво квалитета зрачне терапије пацијентима оболелим од малигних болести.

Пројекат је почео у мају 2015. године и завршава се 31. децембра 2022. године.