20170708_222336Министар здравља у Влади Републике Србије асс. др Златибор Лончар приредио је 6.7.2017. у згради Палате „Србија“, свечани пријем за лекаре који су  у овој години отпочели са радом у здравственим установама широм Србије. Свечани пријем и састанак са више од 400 новозапослених лекара представљао је уједно и промоцију нове генерације здравствених радника, лекара који ће у наредним годинама дати свој допринос унапређењу здравственог система Србије.
Млaди лекари из Опште болнице Лозница су присуствовали пријему.
Поздрављајући окупљене лекаре, министар здравља Златибор Лончар истакао је да је у току ове године запослено 1.644 здравствених радника, а да ће у наредном периоду бити запослено још њих 1000.
„Ви сте будућност српског здравства. Људи који већ данас брину о здрављу неких од нас и наше деце. А Министарство здравља и држава Србија ће и даље настојати да вам обезбеде добре услове рада, могућност адекватног стручног усавршавања у складу са светским трендовима и, наравно, сигурна и добра примања. А то значи и наставак улагања у обнову постојеће здравствене инфраструктуре, изградња нових и савремених здравствених установа, улагање у најмодернију медицинску опрему…У Србији се после неколико деценија поново граде болнице, клинички центри, Србија данас има нове акцелераторе, Србија је данас регионални центар за Гама нож, ускоро и једина држава у региону која ће својим грађанима омогућити о трошку обавезног здравственог осигурања третмане и на Сајбер ножу“, рекао је министар Лончар.
На крају обраћања, подсећајући да је до сада одобрено више од 4000 специјализација, министар здравља истакао је да је намера Министарства да се и у наредном периоду настави са запошљавањем здравствених радника, јер држава сада има реалне могућности и адекватне кадровске планове, који обезбеђују да не будемо у проблему са стручним и квалитетним особљем.