Српска краљевска академија наука и уметности, на свечаности у Научно-образовном и културном центру „Вук Караџић“, у Тршићу, уручила је признање „Др Драга Љочић“ заслужним здравственим радницима, хуманистима, задужбинарима и родољубима из Србије и Републике Српске.

Награда се додељује за изузетна достигнућа као и за значајан допринос у промоцији и унапређењу здравља јавности. Ова награда представља изузетно признање за све који настављају борбу др Драге Љочић за унапређење здравља и добробити заједнице.

Међу 17. додељених награда, Велика Повеља „др Драга Љочић“ додељена је и в.д. директору наше установе др Милану Тодоровићу, специјалисти гинекологије  и акушерства.

Из наше установе награда је припала и др Александру Исаковићу, офталмологу и Др. Живки Мићановић Цвејић, доктору психолошких наука.

Драга Љочић је била једна од тада ретких факултетски образованих жена у Европи, жена поручник из ратова, хуманисткиња, задужбинарка, борац за људска права и равноправност полова, и прва лекарка у Срба.

Владимир Митрић, рођени Лозничанин и члан Српске краљевске академије наука и уметности, је истакао да ће награда „Др Драга Љочић” постати традиционална манифестација регионалног карактера, која ће поздравити све људе који вредно раде и који, својим залагањем и трудом, заслужују ово признање.

У оквиру свечане академије, приређена је изложба посвећена др Драги Љочић и емитован кратки документарни филм о овој хуманисткињи. Ауторка изложбе и филма је Шапчанка, Александра Делић.