IMG-4f31da9be7248d5330ac946185eb4db2-VЗапослени у  Општој болници Лозница   упознати су 31.10.2018.  са предстојићим радовима који су планирани у   установи. Грађевинске пројекте реконструкције и доградње представили су пројектанти и извођачи радова, а скупу је присуствовао и градоначелник Видоје Петровић са својим сарадницима, као и запослени у лозничком дому здравља.

Градоначелник је поручио здравственим радницима да су сви планирани пројекти усмерени ка побољшању услова за рад и боравак пацијената којима су потребне медицинске услуге и истакао следеће – Реализација овог пројекта је  проистекла из иницијативе председника државе и договора са Владом Републике Србије. Реч је о реконструкцији грудног одељења, психијатрије и интерног одељења, а у наредних неколико недеља расписаћемо и јавни позив за изградњу котларнице и наставак радова на хируршкo- гинеколошком блоку. Вредност радова планираних у првој фази је нешто мања од две милијарде динара и финансира их Канцеларија за јавна улагања Владе Србије. За пројектну документацију уређења три објекта издвојили смо више од 30 милиона динара из градског буџета а за будуће ћемо планирати следећим буџетом. Реконструкција целокупног простора износиће неколико милијарди динара, никада до сада није толико инвестирано у болницу, чак ни када се градила јер је грађен део по део – рекао је градоначелник Петровић истичући да ће град и ресорно министарство помоћи да се у болници реше и проблеми кадровске природе.

Вд директора болнице др  Милан Тодоровић је изразио задовољство због подршке града и државе, а запосленима поручио да ће ускоро обављати свој посао у далеко бољим условима.

– То ће осетити и наши пацијенти јер ће имати бољи смештај и комплетнију здравствену негу. Коначно ћемо ове запуштене објекте средити а већ следеће године очекујемо и сређивање котларнице, хируршко-гинеколошког блока и комплетног болничког круга – истакао  је др Тодоровић.

Горан Вукобратовић, директор фирме Про-Инг из Новог Сада представио је пројекат реконструкције незавршеног објекта хируршко-гинеколошког блока.

Грађевински инжењер Гојко Грбић, предаставник пројектантске фирме „ПИН“ објаснио је шта је све предвиђено пројектима истичући да ће највише посла бити на интерном одељењу.

– Пројектима је све усклађено са новим прописима у области здравства. У згради садашње психијатрије и неурологије предвиђено је да ту остане само одељење психијатрије а неутологија се сели на будући надзидани други спрат интерног. На психијатрији ће бити и простор за дневну болницу. На грудном одељењу ће бити комплетно адаптиран простор, пре свега око рендгена, а собе ће бити двокреветне и максимално трокреветне, осим интензивне неге где ће их бити више. На интерном, због нових стандарда одељење дијализе и коронарна јединица добијају нову концепцију. У приземљу остаје одељење дијализе и коронарна, уз проширење са задње стране објекта па ће и површински бити повећан објекат. Дограђује се још један спрат и на делу те доградње преселиће се неурологија. Грудно и интерно добиће и болничке лифтове који до сада нису постојали – објаснио је Грбић.

Локални медији ТВ Подриње, ТВ Лотел и Лозничке новости су испратили целокупан догађај.