IMG_20180306_121809

У Општој болници Лозница на Одељењу урологије су урађене операције стрес инконтиненције-ТОТ. Уз асистенцију Прим. др Мирка Јовановића, са Клинике за Урологију у уторак 6. марта су урађене четири операције стрес инконтиненције.

Др Јовановић је изнео низ похвала на рачун уролога Опште болнице Лозница, истакавши да имамо одличне урологе, који су и раније били обучени за ову врсту операције, али није постојао материјал за рад.

Сада су захваљујући разумевању Министарства здравља, директора болнице др Милана Тодоровића и ангажовању др Јадранке Маринковић, уролога, помоћника директора за хируршки сектор набављене трачице за ову операцију и више  пацијенти  неће морати, за ове интервенције да иду у Београд.

Ова процедура је рађена у болници, класичним хируршким путем, опоравак је био дуг и трајао више дана. Сада пацијенти имају мање бола и краћи је период опоравка, већ сутрадан могу да иду кући.

Процедура имплантације уретралног слинга — слингови за уретралну подршку, меке и флексибилне мрежице пружају подршку уретри као мрежаста лежаљка, омогућавајући додатну подршку и помоћ при враћању уретре у њен уобичајен анатомски положај.

Проблем уринарне инконтиненције представља губитак контроле над бешиком.

Мишићи и ткиво најчешће слабе због старости, трудноће, вагиналног порођаја, гојазности, дијабетеса, хормонских терапија, хистеректомије, физичке активности, пушења, исхране, других здравствених стања или породичне историје болести