У уторак  07.јула 2015.год.   Општу  болницу Лозница су посетили   пројектанти  заинтересовани  за  израду  пројектне документације за заштиту Опште болнице  Лознице и  Дома Здравља  „Др Миленко Марин“  у Лозници од подземних вода.

Пројекат заштите Опште болнице и Дома здравља у Лозници од подземних вода финансира  Канцеларија  Уједињених нација за пројектне услуге – UNOPS  и  Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније при  Министарству финансија РС.

UNOPS  је дугогодишњи развојни партнер Србије која с том агенцијом сарађује више година на примени пројеката из IPE.

Обилазак објекта од стране будућих пројектаната  је био обавезан, јер се без потврде о званичној и договореној посети и обиласку не може конкурисати на тендеру за радове. У вишечасовном обиласку зграда болнице и дома здравља, као  и простора око њих, могући пројектанти  су до детаља имали увид у стање објеката.

Менаџмент Опште болнице Лозница   као и начелник техничке службе су са пројектантима  размењивали мишљења и одговарали на питања.

Средства за реализацију  Програма обезбеђују два велика донатора – Европска унија и влада Краљевине Норвешке – заједно са Владом Републике Србије.