У недељу наставак акције бесплатних превентивних прегледа

20190524_100350Министарство здравља наставља са активностима које за циљ имају промоцију превенције као најбоље мере за очување здравља, и у складу са тим, у недељу, 26. маја, од 8 до 16 часова, у здравственим установама широм наше земље биће настављена акција бесплатних превентивних прегледа за грађане.

Општа болница Лозница и Дом здравља “Др Миленко Марин” заједно, као и до сада организују прегледе у згради поликлинике, улаз поред хитне службе. Грађани ће моћи да обаве следеће прегледе: ултразвук абдомена, узорковање крви за анализу хормона штитне жлезде и нива шећера, лекарски преглед уз ЕКГ и мерење крвног притиска, а биће у прилици и  да обаве разговор са лекарима, посаветују се о очувању здравља, консултују се о здравственим тегобама и терапијама.
Данас је организована конференција за медије на којој су директори болнице и дома здравља позвали грађане да се одазову пртегледима.

Том приликом, сви грађани, и они без здравственог осигурања, моћи ће да обаве  прегледе.

У претходних тринаест дана акције превентивних прегледа, близу 270.000 грађана Србије обавило је прегледе а од тог броја више хиљадa њих упућено је на даљу дијагностику.

Министарство здравља и овим путем позива све грађане да обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.