stetoskopУ Општој болници Лозница и Дому здравља “Др Миленко Марин” биће организована   акција превентивних прегледа у  згради Поликлинике у недељу 28.1. 2018. од 8 до 16 часова , улаз поред хитне службе Дома здравља.

На првом спрату ће бити евидентирање, тријажа и лабораторијске анализе тумор маркера гастроинтестиналног (дигестивног) тракта CEA и  CA 19-9, на другом УЗ абдомена. Мамографија ће се обављати у Служби за рендген дијагностику болнице.

Ово је пета акција бесплатних превентивних прегледа у оквиру којих је, до сада, прегледано више од 75.000 грађана.  Министарство здравља и овим путем позива грађане да и ове недеље учествују у акцији, обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.

Тим поводом је данас организована Конференција за медије на којој су говорили др Бранка Красавац, директорка Дома здравља и др Милан Тодоровић в.д. директора болнице.

Апел је на грађане који немају здравствено осигурање и оне који нису долазили на прегледе у току претходних акција.

Напомињемо да су прегледи бесплатни и  заинтересовани их могу  обавити на дан акције без претходног заказивања и поседовања здравствене књижице.