IMG-7c63493278c172f1b483777101cd371b-VУ болници је 25. децембра одржан новогодишњи колегијум. Присутнима се обратио в.д. директора болнице др Милан Тодоровић.

Уз честитке за предстојеће празнике директор се осврнуо на протеклу годину, и навео део опреме која је средствима Министарства здравља  набављена у болници. Између осталог поменуо је: Дигитални рендген апарат AGFA DX, кардиолошки ултразвук  VIVID T8 pro R2,5, Кераторефрактометар за очно одељење, два пацијент монитора  Bene View T8  и два капнографа са монитором VISTA 120. Директор је говорио о започетој  реконструкцији интерног, грудног одељења, психијатрије. Вредност радова планираних у првој фази је нешто мања од две милијарде динара и финансира их Канцеларија за јавна улагања Владе Србије. За пројектну документацију уређења три објекта локална самоуправа је издвојила више од 30 милиона динара из градског буџета Реконструкција целокупног простора износиће неколико милијарди динара. Министарство здравља је одобрило финансијска средства за услуге кречења просторија, адаптацију мокрих чворова и водоводне и канализационе мреже. У октобру су почели  радови на реконструкцији пријемног купатила, купатила у лекарској соби и просторије за изолацију дечијег одељења. Немачка фармацеутска кућа “B Braun“, поклонила је Одељењу хирургије  два сета лапараскопских инструмената вредности око шест хиљада евра. Хируршке сале су реновиране захваљујући донаторима. На Одељењу урологије су урађене операције стрес инконтиненције-ТОТ уз асистенцију Прим. др Мирка Јовановића, са Клинике за Урологију, истакао је директор.

У стални радни однос примљен је 1 лекар и 5  медицинских сестара, а на одређено време 5 лекара и  60  медицинских сестара/здравствених техничара. На крају обраћања директор се захвалио свим запосленима на сарадњи и пожелео успешне и срећне новогодишње и божићне празнике.