У петак 22. априла 2016.године  у Општој болници Лозница одржана  је конференција за медије о сарадњи Специјалне болнице за рехабилитацију Бања Ковиљача и Опште болнице Лозница.

    1

Сарадња ове две установе коначно је успостављена на највишем нивоу, са намером да се у будућности проширује.

      Др Мира Вучетић в.д. директор Опште болнице Лозница  на конференцији је истакла: До недавно један од основних проблема Опште болнице Лозница  био је недовољан број санитетских возила. Ми смо се обраћали на више страна, наши пријатељи су нам помогли и донирали финансијска средства за куповину  једног санитета. Наш проблем препознала је и Локална самоуправа и санитет који је купила Дому здравља  уступила  болници.У име свих запослених и свих корисника здравствених услуга захваљујем се Локалној самоуправи Града Лознице.

Наш проблем су препознали и пријатељи из Специјалне болнице за рехабилитациоју Бања Ковиљача.Захваљујем се др Јокићу и његовим сарадницима. Они су установа која има и комерцијални део, имају више могућности да улажу у своје објекте и да обнове свој возни парк. Своја два транспортна возила  преусмерили су нашој установи а и донирали више кревета, душеке, столове, столице. Руководства  Специјалне болнице  и  Опште болнице су млада руководства, сада смо успоставили добре односе. И до сада смо имали сарадњу у смислу консултативних услуга  наших специјалиста у њиховој установи. 

Др Александар Јокић в.д. директор Специјалне болнице  на конференцији је  истакао: Најбитније је да наше две болнице имају добру сарадњу.Специјална болница послује на тржишту и има средства за обнову опреме. Наша установа је уз одобрење Управног одбора већ помагала и другим установама. Добили смо захтев од Опште болнице Лозница  да помогнемо. Управно одбор је одобрио ту врсту сарадње. Ми сви имамо моралну обавезу да помогнемо Општој болници Лозница, јер смо сви потенцијални корисници те установе.

    Потписан је  и  Уговор о пословно техничкој сардњи за биолошку контролу стерилизације.

    Сарадња ће се наставити,  још више проширити и учврстити јер  свима  je боље кадa су две установе јаке.