Лекар инфектолог Опште болнице Лозница провео је недељу дана као испомоћ на Клиници за инфективне и тропске болести, а на захтев Министарства здравља Републике Србије. Исти је по повратку из Београда био у самоиницијативној самоизолацији у хотелу у Лозници. Први тест на COVID 19 вирус показао је код колеге инфектолога негативан резултат. На Инфективној клиници у Београду му је речено да може да настави рад на одељењу инфектологије уз појачане мере заштите, што је он и урадио. Управа болнице му је предложила да се одмори неколико дана, а колегиница исте специјалности упућена је на испомоћ на Инфективну клинику у Београду по захтеву Министарства здравља Републике Србије. Код колеге инфектолога у петак је поновљен други тест којим је потврђено присуство инфекције COVID 19. Следећег дана лекар инфектолог је санитетом Опште болнице Лозница превезен и смештен на Клинику за инфективне и тропске болести Београд и исти је доброг здравственог стања. Лекар инфектолог који је позитиван на COVID 19 вирус је пожртвован и посвећен лекар, који је од самог почетка епидемије као и сви остали инфектолози на првој линији фронта у борби са овом пошасти. Лекар инфектолог када је сазнао да је позитиван на COVID 19 навео је све контакте, тако да је десеторо запослених у лозничкој Општој болници одмах отишло у самоизолацију у своје куће. 

Данас, 22.04.2020. године исти су тестирани на присуство  SARS CoV-2 вирус. Код свих тестираних запослених тестови су негативни, а у кућној самоизолацији налазили су се на основу решења санитарног инспектора због контакта са лекаром инфектологом, који је, као што је већ наведено позитиван на присуство вируса.

Инфективно одељење лозничке Опште болнице је иначе под великим притиском с обзиром да два од три доктора не раде, али је обезбеђена испомоћ других лекара. Здравствени радници, који су имали висок ризик од инфекције, а већина их је са инфективног одељења, њих укупно десет, ће и поред негативног теста ипак, по препоруци епидемиолога наставити самоизолацију још четрнаест дана. Рад одељења ће се наставити несметано, прерасподелом кадра са других одељења. Важно је напоменути да и поред бројних контаката које је овај лекар имао, а сви су евидентирани и проверени од стране епидемиолога, није дошло до уласка инфекције у лозничку Општу болницу.

Општа болница Лозница