20180518_090054На иницијативу Министарства здравља у Општој болници Лозница и Дому здравља “Др Миленко Марин” у недељу 20.5. 2018. од 8 до 16 часова биће организована девета по реду акција превентивних прегледа.

Тим поводом су директори дома здравља и болнице   др Бранка Красавац и др Милан Тодоровић  данас одржали конференцију , како би путем локалних медија позвали грађане да се одазову у што већем броју, а посебно оне без здравственог осигурања.

Овога пута обавиће се прегледи младежа,  лабораторијско узорковање крви за анализу  триглицерида и холестерола, интернистички  преглед уз  ЕКГ и крвни притисак, а по потреби и процени лекара  кардиолошки прегледи.

Сви који желе да обаве прегледе долазе као и до сада у зграду поликлинике, улаз поред хитне, први спрат, где ће се вршити уписивање и прослеђивање даље на прегледе.

Интернистички прегледи ће се обављати у специјалистичкој амбуланти за интерне болести, али ће медицинске сестре спроводити пацијенте.

На првом спрату у ординацији опште праксе ће бити прегледи младежа.

Лабораторијске анализе – холестерол итриглицериди , у ординацији опште праксе.

Грађанима који намеравају да у недељу контролишу триглицериде и холестерол, саветује се да не узимају храну у периоду од 12 сати пре давања узорака на анализу.

Ово је девета по реду акција бесплатних превентивних прегледа, у оквиру којих је, до сада, прегледано око 160.000 грађана. Од тог броја, више хиљада грађана је упућено на даљу дијагностику, чиме је још једном показано да промоција превенције и ране дијагностике као начина бриге о сопственом здрављу нема алтернативу.