unnamed (5)У оквиру редовних посета Министарства здравља  у петак 27. 1. 2017. године Општу болицу Лозница  су посетили  Доц. др Радоје Симић, директор Института за мајку и дете “Др Вукан Чупић” и др Душан Јовановић, помоћник директора Ургентног центар Србије. Са директором др Зораном Ковачевићем и помоћницима др Миланом Тодоровићем, др Јеленом Ђенадић и др Горданом Петровић Тешић су боравили на хирургији, урологији, ортопедији, гинекологији,  јединици интензивне неге, интерном, дечијем одељењу и служби ургетног пријема.  Присуствовали су визитама, прегледали пацијенте и документацију. Др Симић је посебно истакао да је сардања са колегама из Лознице одлична и да је Институт отворен и спреман да помогне.

Посете имају за циљ стручну помоћ, да представници Министарства здравља истакну оно што је добро у раду  и да помогну да се ојача здравствени систем у Општој  болници Лозница.

Др Јовановић је изнео своја запажања о досадашњим доласцима и дао смернице за побољшање рада болнице. Неке од тих смерница су: Увести елекронске читаче  евиденције доласка и одласка на посао, формирати списак  доктора за едукацију и сл.

Одржан је  радни састанак са градоначелником Лознице Видојем Петровићем и и председницом скупштине града Миленом Манојловић Кнежевић.

На састанку разговарано о заједничким активностима градоначелника и директора болнице како би се ниво услуга здравствене заштите подигао.