IMG_4566 - CopyПолицијске патроле биће стално присутне у здравственим установама , како би се на тај начин зауставио талас насиља којима су здравствени радници изложени у последње време. Ово је договорено у директној комуникацији министра здравља асс др Златиборa Лончарa и министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића након још једног напада на лекара на радном месту, који се догодио 16. фебруара,  у ГАК Народни фронт.

Др Мира Вучетић в.д. Директор Опште болнице Лозница  и помоћник командира  Полицијске станице у Лозници Пеђа Петровић договорили су се о заједничкој сарадњи и неопходним мерама које треба предузети у склопу сарадње Министарства здравља и Министарства Унутрашњих послова.

Болницу и болнички круг обилазиће  полицијске патроле од 19.02.2016. године у циљу заустављања непријатности и таласа вербалног и физичког напада над здравственим радницима,у различитим терминима током 24  часа сваког дана.

Препорука Др Мире Вучетић свим здравственим радницима је да имају максимум стрпљења и такта у комуникацији са пацијентима  и да  се степен љубазности и толеранције подигне на највиши ниво.Директорка је поручила  и свим  пацијентима  да поштују протоколе неопходне за преглед и хоспитализацију пацијената,да је неопходно имати  важећи упут од изабраног лекара, поштовати заказан термин амбулантног прегледа и болничког пријема.

Уз максимум обостраног разумевања лакше ћемо превазићи гужве,преоптерећеност  и мањак кадра,стару дијагностичку опрему. Није лако у оваквим околностима ни пацијентима, а ни запосленима Опште болнице, али уз обострани напор можемо проблеме учинити лакшим.Морамо сви знати да болница постоји за нас на нашој територији и да сви имамо обавезу да олакшамо систем функционисања ове здравствене установе,а све у циљу боље здравствене услуге нашим пацијентима,изјавила је директорка.