IMG_4943Поводом почетка нових радова у Општој болници др Мира Вучетић в.д. директора Опште болнице   је изјавила: пре пар месеци у радној посети нашој установи испред Министарства здравља био је др Душан Јовановић, помоћник министра здравља и председник Комисије за приоритетну набавку у здравственим установама.

На колегијуму и у обиласку одељења болнице изложили смо све проблеме са којима се суoчавамо. Два од изнетих  приоритетних проблема су што смо једна од ретких здравствених установа у Србији која нема скенер, па се пацијенти на ЦТ дијагностику упућују у шабачку болницу и у Ургентни центар. Други изнети приоритетни проблем је што немамо Службу за ургентни пријем и збрињавање пацијената.Наши проблеми су наишли на разумевање у Министарству здравља, уз њихову консултацију следили смо инструкције, припремили грађевински пројекат уз помоћ нашег пријатеља г-дина Гојка Грбића, за реконструкцију постојећег простора у приземљу хируршког блока и повезивања те зграде и зграде интерног одељења топлим ходником. Припремљен је и пројекат најнеопходније опреме и финансијска процена трошкова.На комисији Министарства здравља консултована сам телефонским путем и опредељена су нам и додељена финансијска  средства у вредности  од 15 милиона динара за отварање нове службе и за  куповину неопходни опреме и једног гинеколошког ултразвучног апатрат. Ове недеље ће бити  расписани јавни радови а сами смо почели са радовима ангажујући своје раднике на рашчишћавању постојећег простора.Од прошле године смо почели са припремама, купили смо од средстава донације један санитет, а у најави су набавка још два транспортна аутомобила. Започели смо  изградњу 5 гаражних места у склопу отварања Ургентног пријема за смештај санитета и заштиту од лоших временских услова.

Захваљујем се Министарству здравља и др Душану Јовановићу што су препознали наше проблеме и што је од великог броја здравствених установа помогло баш нашу болницу у циљу унапређења здравствене заштите наших пацијената изјавила је директорка.

Др Милан Тодоровић, помоћник директора Опште болнице Лозница је тим поводом изјавио:

Отварањем службе Ургентног пријема ниво здравстене заштите наших пацијената подиже се на заиста квалитативно виши ниво.У пракси то значи да ће пацијент који дође у Ургентни пријем на једном месту бити у потпуности обрађен у смислу дијагностике, обсервиран одређено време а затим или прослеђен на одређено одељење уколико му је потребно болничко лечење или пак враћен на кућно лечење.

Суштински биће избегнуто „возикање“ тешких болесника по болничком кругу од једног до другог специјалисте ради консултативних прегледа, дијагностика ће бити обављана у краћем временском року а самим тим и пружање медицинске помоћи требало би да буде брже и ефикасније.