Донаторска конференција је одржана у Општој болници Лозница у петак 1.12. 2017. године. Конференцији су присуствовали руководство болнице, заменик градоначелника Лознице др Радован Дивнић, помоћник градоначелника Дејан Сталовић, заменик директора Ургентног центар Србије др Душан Јовановић,директор Специјалне болнице за рехабилитацију Бања Ковиљача др Александар Јокић и 40 приватних предузетника са територије града Лознице, општина Крупањ, Љубовија, Мали Зворник и начелници хирурушког блока болнице.

Присутнима су се обратили в.д.директор др Милан Тодоровић, који се захвалио Министарству здравља на подршци, локалној самоуправи и донаторима. Др Јадранка Маринковић, помоћник директора је говорила о опреми која ће бити купљена средствима из донације. Навела је да је најнеопходнији, операциони сто, уретерореноскоп и сонда за литокласт, ресектоскоп, цистоскоп, фибероптички кабал и трансректална сонда. Истакла је да ће све бити транспарентно,објављено на сајту установе, као и да ће донатори добити уговоре о донацији да  потпишу, као и обавештење која је опрема купљена и за колико средстава.

Свим донаторима, у знак захвалности за помоћ у набавци медицинске опреме су подељене захвалнице. Кетеринг је обезбедила фирма Патрола 015 из Лознице.

Конференција је пропраћена од стране  медијских кућа ТВ Подриње, ТВ Лотел и Лозничкih новости.