IMG_20180208_144247Немачка фармацеутска кућа ” B Braun“, која се бави производњом медицинских уређаја и опреме, поклонила је Одељењу хирургије наше болнице два сета лапараскопских инструмената вредности око шест хиљада евра.

Према речима  др Златка Перишића, шефа операционог блока, захваљујући овим инструментима лапараскопске  операције моћи ће да се обављају једна за другом, без пауза.

–  До сада смо између операција морали да правимо паузе да бисмо припремили инструменте за следећу операцију. Сада то више не морамо да радимо, што значи да дневно може да се уради четири до пет  операција жучне кесе у једној сали.

На елективне операције,  максимално се чека до 15 дана колико је потребно за припрему пацијента, интернистички преглед, лабораторијску  и другу дијагностику. У протеклој години је  доста оперисаних пацијената из других градова где је  време чекања много дуже. Хируршке сале су реновиране захваљујући донаторима. У потпуности смо реновирали подове, уградили аутоматске ролетне и лед панеле ради боље осветљености.

Циљ нам је да радимо на унапређењу лапараскопске хирургије у болници, да радимо лапараскопске операције  карциноме дебелог црева, перфорације дуоденалних улкуса и слично, истакао је др Перишић.

Директор болнице др Милан Тодоровић се захвалио донаторима и рекао да  болница има одличну сарадњу са Министарством здравља где смо  аплицирали за неопходну опрему али и са градском управом који су такође заинтересовани за подршку  како би се квалитет лечења побољшао.