Ломљењем славског колача Општа болница Лозница и Дом здравља „Др Миленко Марин“ уз присуство бројних званица и запослених у управној згради,  јуче су свечано обележили крсну славу лекара Свете Враче.

Присутним гостима и медијима обратио IMG_7682се в.д. директора болнице др Милан Тодоровић  речима: Поштоване колеге, драги гости и пријатељи ове установе, лекарска професија је божански дар и најхуманија професија. Лекарски позив постоји још од античких времена. Козма и Дамјан заштитници су баш те професије. Браћа, крштена и васпитана у хришћанском духу имали су благодет од бога да лече људе, били су чудотворци и доносили оздрављење полагањем руку, а за награду тражили веру у Христа. Лечили су сваку слабост и немоћ не правећи разлику у вери и нацији. На фрескама представљени су у средњевековној одежди са ковчежићима у којима су носили лекове. Најпознатија фреска налази се у Пећкој патријаршији. Данашњи дан по народном веровању добар је за молитву и оздрављење. И данас кажу, не треба радити на висинама. Будимо не само данас,него увек приземни и блиски пацијенту и обичном човеку због кога постојимо. Молимо се за здравље људи и радимо крајње професионално. Улажући у здравље пацијената улажемо у здравље свих нас. Боримо се за уважавање и достојанство лекара као личности, за боље сутра у здравству. У том циљу сви још од данас направимо бар по једана корак, а постоје људи који ће имати довољно слуха да нас разумеју и подрже. Међусобна сарадња даје најбољи пример о величини личности лекара за младе генерације.

Као човек, лекар и хуманиста срећан сам када видим опорављеног пацијента, јер знамо да болестан има само једну жељу, да оздрави. Помоћи човеку најлепши је осећај. Поносан сам на моје колеге који се добровољно одазивају и своје слободно време улажу у ову установу. Радује нас свако опремање које омогућује нормалан рад установе.

Поменимо и данас бројне донаторе ове болнице. Њихово мало за нечији живот  значи много.

Срећни смо за свако ново стручно усавршавање и праћење напретка у домену медицине.

Посебно желим да вас обрадујем информацијом да ће у болницу у наредном блиском периоду бити примљено 27 младих људи који су вредно учили и радили, а потом чекали своје парче хлеба.

Поносан сам на своје дугогодишње колеге као и младе људе примљене у претходном периоду, који се труде да оправдају поверење свих нас.

На крају желим свима добро здравље а, првенствено нашим пацијентима, затим свим здравственим радницима и њиховим најближим-истако је директор др Тодоровић.

Присутнима је др Бранка Красавац, директорка дома здравља пожелела  добро здравље и успех у даљем раду. Др Радован Дивнић, хирург у пензији и заменик градоначелника Лознице је такође честитао славу свим колегама.