46352955_1895368830511286_2976599218744983552_nЗдравствени радници  Опште болнице Лозница и Дома здравља обележили су у среду 14.11. 2018.  лекарску славу Свете Враче,  у присуству бројних гостију, међу којима су били градоначелник Лознице Видоје Петровић са замеником др Радованом Дивнићем и помоћницима, народна посланица др Борка Грубор, чланови градског већа, директори јавних предузећа, чланови управних и надзорних одбора обе установе, пензионери и пријатељи.

 Др Милан Тодоровић, в.д.директора болнице  се обратио oкупљенима  речима: “Не смемо заборавити света дела Козме и Дамјана који су заштитници лекарске професије. Наш позив постоји још од античких времена када су Козма и Дамјан, васпитавани као хришћани, имали благодет да лече људе од сваке слабости и болести. Лекар као човек и стручњак никад не сме прекинути традицију да се савесно, часно и одговорно брине о пацијенту и здрављу људи. Свети врачи се обележавају са уверењем да ће људи бити сачувани од болести и одржати их здраве и способне целе године. Молитвом за здравље обраћамо се Светим Врачима за здравље наших пацијената, наших најмилијих, самих здравствених радника и свих људи. Трудимо седа смо сто ближи пацијенту и обичном човеку уз професионални рад са достојанством и угледом. Опорављен и задовољан пацијент је циљ свих нас, зато тежимо да му једину жељу ” да оздрави ” испунимо. Наравно, тежимо и бољим условима рада уз захвалност онима који нас у томе подржавају. Уз жељу за добро здравље свих, пацијената а и нас самих, желим да сви скупа у још бољим условима проведедемо још доста слава у здрављу”.

  Др Бранка Красавац директорица Дома здравља је истакла: “Свим лекарима, здравственим радницима, од срца честитам славу, уз жељу да буду поносни на привилегију да се баве овом хуманом професијом. Знамо да су услови рада свих медицинских радника, без изузетака, веома тешки, али исто тако знамо да никада нису изостали бројни примери људскости, топлине и несебичног ангажовања да се очува здравље пацијента и сачува људски живот.”

Директорима Дома здравља и Опште болнице и свим запосленим радницима, честитку је упутио поводом лекарске славе и градоначелник Лознице, Видоје Петровић.