DSCN8361

Породилиште у Лозници, је, захваљујући донацији компаније Nordeus добила медицинску опрему вредну више од 32.500 евра. У складу са потребама болнице, купљен је неонатални аспиратор (вештачка плућа), пацијент монитор са екг-ом, спирометар, инфузиона пумпа и апарат за кисеоник са прибором.

Опрема намењена породилишту у Лозници само је део велике донације коју је компанија Nordeus, кроз акцију “Битка за породилишта”, обезбедила за још 10 оваквих установа: у Сенти, Кикинди, Сомбору, Зрењанину, Зајечару, Сурдулици, Прокупљу, Пироту, Пријепољу и Горњем Милановцу.

У оквиру акције Битка за породилишта, коју успешно спроводи Фонд Б92, Nordeus је до сада донирао више од 880.000 евра за набавку неопходне опреме за укупно 14 српских породилишта, а ова домаћа компанија већ годинама подржава и друге хуманитарне пројекте Фонда Б92. У име компаније Nordeus ову вредну донацију лозничком породилишту уручила је Милица Радојевић.

Директор болницe др Милан Тодоровић истакао је следеће: „Мени је изузетно велика част и задовољство као директора болнице али и гинеколога да се захвалим компанији Нордеус и Фонду Б92 на изузетно вредној медицинској опрему, која ће много допринети квалитетнијем лечењу, стварању лепшег и сигурнијег животног окружење за децу која се овде рађају, а омогуће свима нама запосленима да користимо најсавременију медицинску опрему, што унапређује И квалитет нашег рада. Све што смо добили је заиста неопходно и од непроцењиве вредности за функционисање нашег породилишта у коме се годишње роди у просеку око 1 200 беба.“

“У акцији Битка за бебе и породилишта до сада смо лозничкој болници донирали опрему у вредности око 27.000 евра и то са донацијама локалних донатора. Општој болници у овом граду дониран је један ЦТГ апарат, чију набавку је омогућила породица Васић и на тај начин обезбедила да се превентивни прегледи и праћење трудноће раде најсавременијом опремом. Другу донацију уступио је анонимни добротвор који је донирао по један транспортни (ручни) инкубатор и један пацијент-монитор за потребе овог породилишта. Поред ове опреме, лозничком породилишту су од почетка акције Битка за бебе донирани још и сет за реанимацију беба и два инкубатора. Укључивањем Нордеуса наша акција добила је највећег корпоративног донатора и надам се да ће и држава Србија и њене институције а не само примаоци донација знати да препознају ову веома важност друштвено одговорну и филантропску активност запослених и власника једне од наших најуспешнијих компанија, јер су иновативни и у хуманитарном раду, зато што сви донирају и сви одлучују где ће те донације бити употребљене“, истакао је овом приликом председник Управног одбора Фонда Б92, Веран Матић.

Фонд Б92 је од почетка акције Битка за породилишта прикупио више од 3 милиона евра за набавку неопходне медицинске опреме за 40 српских породилишта и других здравствених установа које се баве негом мајки и беба. До окончања акције је потребно прикупити средства за опремање још 12 установа.