Општа болница Лозница је поводом обележавања 20. Марта -Националног дана борбе против карцинома дојке организовала је низ активности у циљу подизања свести о значају превенције и раног откривања рака дојке.

16.марта 2015.године су Др Весна Лазић начелница службе радиологије, др Марија Диклић спец. радиологије и Др Славица Јошић спец. патологије биле гости ТВ Лотел у емисији Импулс живота. Докторке су говориле о скрининг програму у који је укључена наша болница заједно са Домом здравља „Др ,Миленко Марин“ ,свим факторима ризика за настанак рака дојке. Такође су истакле да су препоруке да се рак дојке открије у раној фази када су промене неопипљиве, или када је величина тумора мања од 1 цм. Када се рак дојке открије у раној фази уз адекватну дијагностику и лечење, шансе за излечење и продужетак живота су далеко веће него у случајевима када се ова болест открије у касној фази.

У току марта је организовано више предавање уцилју превенције рака дојке и то у вртићу «Под Липом» у Лешници за предшколску групу и родитеље, затим за ученице осмог разреда Основне школа «Јован Цвијић» и за ученике трећег разреда Средње медицинске школе из Лознице. Предавачи су Прим. др Славица Петровић –Тадић спец.хигијене и др Славица Јошић спец.патологије.