Управа Опште болнице Лозница, се овим путем, са великом жалошћу, у име свих запослених у установи  опрашта од уважене др Наде Ђурић, епидемиолога, која је у 68. години живота преминула 9.12.2020.године.

Прим.др Нада Ђурић рођена је 20.06.1952.године у Подгори општина Жабљак, Црна Гора. Дипломирала је на на Медицинском факултету у Београду 1975. године, а 1981.је одбранила специјалистички рад из области епидемиологије. Звање примаријуса стекла је 2000. године, као резултат бројних стручних радова објављених у домаћој и светској литератури. Као професор на Високој васпитачкој школи била је и аутор уџбеника за наставу на предмету здравствено васпитање.

Рад је започела у свом родном месту у Црној Гори у Дому здравља Жабљак 15.12.1975.године, а затим у Дому здравља у Власеници.

Др Нада је од 23.01.1977. године као начелница Превентивне службе Здравственог центра у Лозници и од тада је својим знањем и посвећеним радом за наше лозничане, оставила неизбрисав траг.

Др Нада Ђурић је била председница Српског лекарског друштва-Подружница Лозница до 2015.године, координатор акредитације здравствених установа, председница и члан бројних домаћих и страних удружења, асоцијација и мрежа за здравље и здраве стилове живота. Др Нада је била хуманиста и велики човек.У пензији је од 2017. године.

Нека јој је вечна слава!