20190131_130443-300x300Др Милан Галонић   рођен  је 26.11. 1942 . године у Мишару код Шапца, од оца Милорада и Мајке Ружице у породици која је имала четворо деце.

Средњу школу је завршио у Шапцу а  медицински факултет у Београду.

Прво радно искуство му је било у Средњој медицинској школи у Шапцу

У тадашњи Медицински центар на одељење неуропсихијатрије  у Лозници долази јула 197о. као специјализант  неуропсихијатрије. Опремљеност медицинским уређајима је била слаба , Служба је покривала територију Општине Лозница, Крупањ, Мали Зворник, Љубовија, део општине Шабац и општина у Босни и Херцеговини: Бијељину, Братунац, Власеницу и Сребреницу. Било је то време веома шаролике  патологије, са много тешких неуропсихијатријских болесника, до тада нелечених и неевидентираних. По повратку са специјализације ради као неуропсихијатар, а начелник Службе је био у периоду од 1995. до 2009. године када је отишао у пензију.

Био је и веома истакнута личност у друштвено политичком животу нашег града, дуги низ година је био одборник у скупштини а, истакао се и као члан многих удружења из области неуропсихијатрије.

 

На комеморацији су говорили Градоначелник Лознице Видије Петровић , директор болнице др Милан Тодоровић и начелник Службе психијатрије др Небојша Кошчица. Др Галонић је иза себе оставио супругу Звонку, сина Зорана, снаху Александру, унука Јована, унуку Тамару.

Сахрањен је данас на градском гробљу у Лозници.