У  недељу 24. јануара заувек нас је напустио наш Примаријус др Синиша , специјалиста психијатрије, субспецијалиста судске психијатрије

Др Синиша Јововић  рођен је у Фочи 4.фебруара  1964. године у породици просветног радника учитеља Милутина и мајке Душанке домаћице. Са родитељима и браћом Мишом и Зеком досељавају се у село Милину где има скромно али срећно детињство.

Основну школу као и гимназију завршио је у Лозници са одличним успехом. Као један од бољих ђака уписао је 1982. Медицински факултет у Београду. Факултет завршава 1989. Специјализацију из психијатрије 1995. године,а Субспецијализацију  из области судске медицине завршава 2002  . Звање примаријуса стиче 2015. године

Рад је започео у здравственом центру у Лозници у општој а затим у хитној служби. У лето 1991.. године прелази на одељење неуропсихијатрије  постаје специјалиста психијатрије и по завршетку специјализације 1995. ради на одељењу психијатрије Опште болнице.

Његово присуство је значило много и његов одлазак је велики и ненадокнадив губитак за Општу болницу која је изгубила врсног психијатра преданог свом послу. Др Синиша је на послу  био дружељубив спреман за сарадњу,отворен у комуникацији, вредан радник.

Колеге су га поштовале,цениле су његову спонтаност и искреност,према пацијентима је био срдачан и предусретљив.

Сада када је његово срце, изненада трагично престало да куца, остају нама, његовим пријатељима, колегама,сарадницима  само сећања и успомене на заједнички рад, на дружење, приче и шале, остају нам успомене на једну велику особу добре и племените душе, великог срца и доброг друга .

Сви ми са великом тугом доживљавамо овај догађај и саосећамо бол у срцима његових најближих, који су остали без њега, без његове љубави и топлине. Остали без њега а да нису испунили све заједничке планове, да нису остварили сва надања , да нису одсањали све снове..

Од свега остаје само туга, бол у души, бол у срцу, остају сузе, остају успомене на доброту, несебичност, , дружељубивост, на његову посвећеност науци и послу.

Његови најближи могу бити поносни, што су имали таквог сина, оца,брата.

Опело и сахрана ће бити 25.01. 2021. у 14 ч на градском гробљу у Лозници.