dr z.k.На свечаној академији поводом Дана града Лознице градоначелник Видоје Петровић и председница Скупштине града Милена Манојловић Кнежевић уручили су десет Плакета града Лознице и највише признање – Повељу града Лознице најзаслужнијим појединцима и удружењима који су својим досадашњим радом, стваралаштвом и постигнућима допринели развоју града у разноврсним областима друштвеног живота.Др Зоран Ковачевић је један од добитника Повеље.

По речима В.д директора Опште болнице Лозница др Милана Тодоровића, др Зоран Ковачевић је  помоћник директора и начелник Одељења за ухо, грло и нос,  специјалиста  оториноларингологије и доктор који има преко 30 године клиничког и радног искуства. У току године обави преко 5 000 консултација и преко 150 оперативних захвата. За нашу установу а самим тим и за  читав град, понос је што је др Ковачевић део нашег тима добитник изузетно важног признања. Својим радом и деловањем знатно је допринео напретку и ширењу угледа болнице и  града.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На радном месту је дружељубив спреман за сарадњу, отворен у комуникацији, вредан радник.

Колеге га изузетно  поштују, цене његову спонтаност и искреност, према пацијентима је изузетно срдачан и предусретљив.

 

Члан је бројних, стручних, домаћих и страних организација и удружења, а током каријере учествовао је у изради више научних радова, као аутор и коаутор.