На иницијативу Министарства здравља, Општа болница Лозница и Дом здравља „Др Миленко Марин“  организују  акцију бесплатних превентивних прегледа у недељу 28.10.2018.године у периоду од 08 до 16 часова.

Грађани ће имати могућност да без заказивања и без здравственог осигурања, обаве ултразвучни преглед абдомена, мамографски преглед дојки и лабораторијске анализе (холестерол и триглицериде). 

Као и до сада у згради поликлинике Дома здравља на првом спрату (улаз поред Службе хитне медицинске помоћи), евидентираће се пацијенти и упућивати на прегледе.

Након превентивних прегледа, сваки пацијент ће добити извештај о здравственом стању, и обавешење када се преузимају резултати анализа, а они грађани код којих резултати одступају од референтних вредости, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и евентуално лечење.

Менаџмент Дома здравља и Опште болнице Лозница позивају грађане на здравствене превентивне прегледе у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, јер су ови прегледи намењени свим грађанима, без обзира на статус њиховог здравственог осигурања.