velika_619290

Слоган овогодишње кампање је „Заузми став према предрасудама везаним за старење и старије особе“ изабран је са циљем да се скрене пажња јавности на постојање предрасуда везаним за старење и старије особе и промовише позитивна слика старења кроз примере добре праксе.

 

 

Општа болница Лозница је акцију ускладила са циљевима  овогодишње кампање. Активност је организована 03.10.2016.године, у ОШ “Свети Сава“  у Липничком Шору у партнерству са Градском управом, Центром за социјални рад  Лозницa, Установом за предшколско образовање и васпитање „Бамби“, Црвеним крстом Лозница, Основном Музичком школом „Вук Караџић“, Домом за старе „Царски Конак“ из Тршића,  KУД „Фрула“ из Липничког Шора и СЗТР –пржионица кафе „Рисојевић“ из Лешнице.

Ученици су припремили разноврстан и  занимљив програм  посвећен старима, а њима се придружила предшколска група вртића „Бамби“. Уценици Основне Музичке школе извели су  музичке тачке. , KУД „Фрула“ из Липничког Шора су извели  игре.

Директор школе је поздравио све присутне и захвалио се здравственим радницима и истакао битну  сарадњу у свим активностима  у циљу очувања и унапређења здравља.