13
6. Новембра 2015. године Општу болницу Лозница је посетио Др Душан Јовановић из Министарства здравља, председник Комисије за процену приоритета за набавку опреме,инвестиције и инвестиционо одржавање здравствених установа. Циљ посете је био се кроз колегијалан разговор дође до зједничких смерница како би се повећао ниво стручности, организације и лечење пацијената.
Кроз ову посету Министарство здравља,истакао је др Јовановић, жели да сагледа шта је потребно за унапређење здравствене заштите у болници у Лозници а у циљу успешнијег и бољег лечења пацијената.
Др Душан Јовановић је са са ВД директорком болнице Др Миром Вучетић, помоћницима Др Миланом Тодоровићем и Др Зораном Ковачевићем најпре посетио одељења: Очно,ОРЛ,хирургију,јединицу интензивне неге, операционе сале,интерно и одељење гинекологије са акушерством.Том приликом је обишао све просторије на одељењима,обавио разговоре са пацијентима.
Након обиласка у Управи болнице организован је колегијум на којем су присуствовали сви начелници одељења,директор Дома здравља „Др Миленко Марин“Лозница Др Зоран Николић,заменик преседника Управног одбора Опште болнице Ненад Тодоровић и представници синдиката Опште болнице.
Др Душан Јовановић је предложио формирање службе за пријем и збрињавање ургентних стања у Општој болници Лозница. Истакао да сви запослени морају своје снаге усмерити ка заједничком циљу а то је унапређење и побољшање здравствених услуга.