У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ЛОЗНИЦА РАДНА ПОСЕТА ИЗ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА

13
6. Новембра 2015. године Општу болницу Лозница је посетио Др Душан Јовановић из Министарства здравља, председник Комисије за процену приоритета за набавку опреме,инвестиције и инвестиционо одржавање здравствених установа. Циљ посете је био се кроз колегијалан разговор дође до зједничких смерница како би се повећао ниво стручности, организације и лечење пацијената.
Кроз ову посету Министарство здравља,истакао је др Јовановић, жели да сагледа шта је потребно за унапређење здравствене заштите у болници у Лозници а у циљу успешнијег и бољег лечења пацијената.
Др Душан Јовановић је са са ВД директорком болнице Др Миром Вучетић, помоћницима Др Миланом Тодоровићем и Др Зораном Ковачевићем најпре посетио одељења: Очно,ОРЛ,хирургију,јединицу интензивне неге, операционе сале,интерно и одељење гинекологије са акушерством.Том приликом је обишао све просторије на одељењима,обавио разговоре са пацијентима.
Након обиласка у Управи болнице организован је колегијум на којем су присуствовали сви начелници одељења,директор Дома здравља „Др Миленко Марин“Лозница Др Зоран Николић,заменик преседника Управног одбора Опште болнице Ненад Тодоровић и представници синдиката Опште болнице.
Др Душан Јовановић је предложио формирање службе за пријем и збрињавање ургентних стања у Општој болници Лозница. Истакао да сви запослени морају своје снаге усмерити ка заједничком циљу а то је унапређење и побољшање здравствених услуга.