Уролoшко одељење Опште болнице Лозница  и Српско Уролошко Друштво  уз подршку бројних спонзора организовали су  9.10 2015. Симпозијум Уролога Србије у Бањи Ковиљачи у хотелу Royal spa ,на  тему  Актуелности у дијагностици и лечењу карцинома простате.
Посећеност је била изузетно велика. Симпозијум је водио Проф. Др Миодраг Аћимовић са Клинике за урологију КЦС .Поздравну реч су упутили Др Радован Дивнић хирург,заменик градоначелника, и Др Зоран Јовић уролог, начелник одељења урологије Опште болнице у Лозници.Захвалили су се предавачима,гостима, посетиоцима , на доласку и пожелели им добродошлицу.

ВД директор Опште болнице у Лозници Др Мира Вучетић са својим сарадницима др Зораном Михаиловићем, др Миланом Тодоровићем и Др Зораном Ковачевићем је присуствовала скупу , присутнима је пожелела добродошлицу и изразила велико задовољство што се такав скуп одржава у нашем окружењу.
На Симпозијуму су присуствовали помоћник градоначелника Лознице Љубинко Ђокић,директор Специјалне болнице за рехабилитацију др Александар Јокић и директор Дома здравља Др Миленко Марин у Лозници Др Зоран Николић.
Велики број лекара – уролога као и хирурга, гинеколога, анестезиолога, ортопеда, радиолога, неуролога из Опште болнице Лозница али и из читаве државе као и из Републике Српске је присуствовао скупу, а такође и велики број медицинских сестар и техничара.
Стручни део програма је започела Проф.Др Винка Вукотић из КБЦ Драгиша Мишовић, Београд , говорила је о Скринингу и раној детекцији Са простате.
Уследила су предавања ВНС Томислава Пејчића са Клиника за урологију КЦС, Београд на тему ПСА и његови деривати у детекцији Са простате, Доц. Др Драгослава Башића са Клинике за урологију, КЦ Ниш на тему ТРУС биопсија и класификација Са простате, Проф. Др Горана Марушића,са Клинике за урологију КЦВ, Нови Сад на тему Радикална простатектомија и лимфаденектомија Са простате
О лечење локализованог карцинома простате говорио је Др Зоран Јовић из Опште болница Лозница , а симпозијум је затворио Проф. Др Миодраг Аћимовић са предавањем на тему Нове могућности брахитерапијског лечења Са простате.

Предавања су бесплатна и акредитована од стране ЗСС под бројем А-1-1759/15 са 5 бодова слушаоце.Сертификати су подељени у току предавања.