1

У Општу болницу у Лозницу је  суботу 19. септембра   стигао шести по реду шлепер из Швајцарске са медицинском опремом високог квалитета.  Донатор је господин  Мићо Вукић  са својим суграђанима, који живи и ради у Швајцарском граду Кијасу поред Лугана. Мићо Вукић већ дужи низ година шаље помоћ у наш град. Рођен је у Пилици 1970. године . У Лозници је живео 1988. године а од 1990. године живи у Швајцарској.Највећи део његове хуманитарне делатности  намењен је онима којима је здравље нарушено

Др Вучетић, вд директор Опште болнице је навела да је укупно је до сада  стигло у Општу болницу   270 модерних  кревета, 25 специјалних кревета за интензивну негу,9 кревета за физикалну терапију,65 наткасни,60 болничких комода, 45 душека, 2 покретне столице за пацијенте , 7 лампи за читање снимака, као и огромна количина изузетно квалитетног потрошног медицинског материјала и опреме.

Директорка др Вучетић заједно са Управом Опште болнице, а у име свих запослених у Општој болници као и свих грађана Лознице се захваљује Господину Вукићу , православној црквеној општини из Цириха и свештенику Бранимиру Петковићу родом из Дворова,  који су  платили  трошкове превоза .За администрацију  на царини  запосленима  у шпедицији ,,Бострејд“, који брзо обраде пропратну документацију  без икакве новчане надокнаде, као и људима ангажованим на истовару шлепера.

Директорка Опште болнице Др Мира Вучетић  посебно изражава велику захвалност  Народној посланици Велинки Тошић  која је све организовала са донатором а у циљу обезбеђивања што квалитетније здравствене заштите за наше грађане.

Др Вучетић  је истакла да је овом вредном донацијом наша болница у потпуности  заменила постељни  фонда  који је годинама био у јако лошем стању и тиме решила један од многобројних  горућих  проблема болнице. Такође је истакла да  сви треба да радимо на заједничким пројектима на побољшању здравствених услуга  у болници као и да  сви који су у могућности  треба да имају слуха за проблем болнице и да дају свој допринос у побољшању  здравствених услуга.

IMG_3537 - CopyДиректорка  др Вучетић  се захвалила  донаторима што су препознали наше проблеме и што су своје активности усмерили ка нашем заједничком циљу – да здравствену заштиту учинимо квалитетнијом и  доступнијом нашим пацијентима и  повећамо ефикасност у раду.