20151008_095121  САОПШТЕЊЕ  ДИРЕКТОРКЕ ОПШТЕ БОЛНИЦЕ ЛОЗНИЦА   

ВД директорка Опште болнице у Лозници Др Мира Вучетић  заједно са својим сарадницима Др Зораном Михаиловићем, Др Миланом Тодоровићем и Др Зораном Ковачевићем  је изјавила да је  став  Управе  Опште болнице да  запослени у болници који испуњавају услове за одлазак у пензију до 12.октобра 2015.године  не оду.

IMG_354220151008_095125 IMG_3546

У допису Министарства су јасна упутства да споразумни наставак рада је дозвољен у случају када постоји потреба за даљим радним местом и даљим ангажовањем запослених на тим радним местима како би се одржао континуитет процеса рада.

Управа болнице настоји да одговорно приступа процесу рационализације и да ниједним својим потезом не угрози  обављање неопходних послова здравствене заштите у здравственим условима.

У Општој болници Лозница укупно 19 радника и то:  6 лекара  (офталмолог, два педијатра, интерниста, гинеколог и специјалиста хигијене),  6 медицинских сестара, 4 лаборанта, један дипломирани правник и два  помоћна радника  испуњавају услове за одлазак у пензију. Директорка истиче да су сви радници неопходни за функционисање болнице – за пружање услуга здравствене заштите, јер још увек је на снази  мера забране запошљавања у Јавном сектору. Општој болници Лозница недостаје још лекара и то: хирурзи, интернисти,анестезиолози, субспецијлиста: онколог, нефролог, хематолог, пулмолог, специјалиста ургентне медицине неопходан за формирање службе за пријем и збрињавање ургентних стања. А такође недостаје и велики број медицинскик сестара и техничара.

Недостатак лекара отежава услове рада запослених и отежава доступност здравствених услуга становништву и наравно утиче на квалитет здравствене заштите.